PONOS III – POmoćnika u Nastavi – OSigurajmo učenicima s teškoćama u razvoju III

Projektom PONOS III koji se sufinancira bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda nastavljaju se aktivnosti pružanja podrške pomoćnika u nastavi i stručno komunikacijskih posrednika učenicima s poteškoćama u školskoj godini 2022/2023.

Svrha projekta je osigurati aktivnosti podrške pomoćnika u nastavi i stručno komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u odgojno-obrazovnim institucijama u savladavanju obrazovnih i osobnih zadaća, kako bi se osigurali uvjeti za unapređenje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju, emocionalno funkcioniranje te razvoj inkluzije u zajednici na području grada Varaždina.

Ukupna vrijednost projekta je 2.944.617,00 HRK / 390.817,84 EUR od čega 84,87% sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a 15,13% osigurava nositelj projekta, Grad Varaždin.

Nositelj projekta je Grad Varaždin, a partneri na projektu su:

 I. osnovna škola Varaždin

 II. osnovna škola Varaždin

 III. osnovna škola Varaždin

 IV. osnovna škola Varaždin

 V. osnovna škola Varaždin

 VI. osnovna škola Varaždin

 VII. osnovna škola Varaždin

 Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar

 Katolička osnovna škola Svete Uršule

 Razvojna agencija Sjever – DAN d.o.o.

Vrijeme provedbe projekta:  15. 7. 2022. – 17. 7. 2023.

Rezultati projekta:

Tijekom školske godine 2022./2023. osiguran je rad pomoćnika u nastavi i stručno komunikacijskih posrednika za 80 učenika s teškoćama u razvoju koji su time unaprijediti svoja obrazovna postignuća,  socijalizaciju, inkluziju i samostalnost u zajednici.

Kontakt podaci:

Grad Varaždin – Trg Kralja Tomislava 1, 42 000 Varaždin

https://www.varazdin.hr/

Telefon: +385 42 658 043

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Grada Varaždina i Razvojne agencije Sjever – DAN d.o.o. te ne može odražavati mišljenje i stajalište Europske unije i/ili Ugovornog tijela